Росіяни примусово виселяють жителів трьох сіл на окупованій Херсонщині

Росіяни примусово виселяють жителів трьох сіл на окупованій Херсонщині

Окупанти примусово виселяють жителів сіл Гола Пристань, Коханів та Гладківка на тимчасово окупованій лівобережній частині Херсонської області. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Людей вивозять на автобусах, відібраних зі шкіл та автотранспортних підприємств. Їх тимчасово розміщують в інших населених пунктах Херсонської області та у Криму.

Умови життя у місцях тимчасового розміщення жахливі. Приміщення переповнені та мають незадовільний стан. Це робиться навмисно, щоб згодом агітувати людей до переїзду на постійне місце проживання в росію, а чоловіків до постановки на військовий облік та мобілізації до лав рф.

Окупанти забороняють людям брати з собою будь-які габаритні речі, дозволяючи лише ручну поклажу. Таким чином вони звільняють домівки та квартири для розміщення російських військових, працівників псевдоадміністрацій та росіян, які хочуть переїхати на Херсонщину. 

Крім того, окупанти облаштовують накриття сіткою над автомобільною дорогою P57 на ділянці Гола Пристань - Таврійське. Сітки закріплюють на деревах та стовпах уздовж дороги. У такий спосіб військові рф намагаються уберегти свою техніку від українських дронів. 

“Лише самоорганізація українського суспільства та злагоджені дії з допомоги Силам оборони України допоможуть запобігти цим планам росіян. Кожен окупант, причетний до депортації українців буде покараний за свої злочини”, - зазначили в ЦНС.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, у Чернівецькій області засудили мешканця Скадовського району, його звинувачують в участі у псевдореферендумі на Херсонщині.

Головне