Росіяни понад 400 разів відкривали вогонь по Запорізькі області: в ОВА озвучили наслідки

Росіяни понад 400 разів відкривали вогонь по Запорізькі області: в ОВА озвучили наслідки

Військовослужбовці армії рф продовжують накривати шквальним вогнем прифронтові міста та села Запоріжжя - минулої доби зафіксований 401 удар по 15 населених пунктах регіону. Про це повідомив очільник місцевої ОВА Іван Федоров.

Противник застосовує проти цивільного населення безпілотники, авіацію, ствольну та реактивну артилерію.

За добу 16 серпня зафіксовано 299 дронових нальотів на різні населені пункти, включаючи Малокатеринівку, Біленьке, Гуляйполе та Роботине. Окрім того, ворог застосував реактивні системи залпового вогню (РСЗВ), здійснивши дев'ять обстрілів по Новоданилівці та Таврійському. Артилерійські удари також були частиною цієї масованої атаки - 93 обстріли накрили території Рівного, Степногірська, Приморського та інших населених пунктів.

Внаслідок цих атак зареєстровано 15 повідомлень про пошкодження житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Попри інтенсивність обстрілів, за попередніми даними, мирні жителі не постраждали.

Нагадаємо, на Миколаївщині троє поліцейських постраждали через ворожу атаку дроном. Військові рф завдали удар безпілотником по правоохоронцям, які прибули на місце попередньої атаки, щоб зафіксувати її наслідки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 16 серпня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1230 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили п'ять танків,12 бойових броньованих машин, 58 артсистем та ще один засіб ППО.

Головне