Росіяни перегрупувалися та відновили наступ на Авдіївку, - ISW

Росіяни перегрупувалися та відновили наступ на Авдіївку, - ISW

Російське окупаційне військо відновило наступ на Авдіївку після перегрупування. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW наголошують, що попри значні втрати під час попередніх наступальних дій на Авдіївку росіяни знову намагаються атакували Сили оборони України на цьому напрямку. Це є свідченням того, що окупанти або вважають, що вони дійсно можуть захопити Авдіївку, або про те, що російська влада не зважає на значні втрати.

"Чергова наступальна операція свідчить про те, що або російські сили вважають, що вони реально можуть взяти Авдіївку, або про те, що російське військове командування погано розставляє пріоритети наступальних операцій і не зважає на значні втрати техніки та особового складу", - наголошують аналітики ISW.

Як видно на останніх геолокаційних кадрах, окупаційні війська дещо просунулися на захід від Красногорівки. Це підтверджують і деякі російські блогери та український військовий оглядач.

Знімок екрана 2023-10-21 о 09.28.17.png (2.19 MB)

Водночас у Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що окупанти не полишають спроб взяти Авдіївку, однак безуспішно.

"В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку противник не полишає спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу численних втрат. Безуспішними були наступальні дії окупантів в районах Новокалинового, Степового та Первомайського Донецької області", - йдеться у зведенні Генштабу.

Як повідомляли "Ми-Україна", Сили оборони протягом 20 жовтня ліквідували ще майже вісім сотень російських окупантів та знищили 16 танків і п'ять артсистем.

Головне