Росіяни обстріляли Білозерську громаду на Херсонщині: поранено подружжя

Росіяни обстріляли Білозерську громаду на Херсонщині: поранено подружжя

Російські окупаційні війська у вівторок, 9 січня, обстріляли населений пункт у Білозерській громаді в Херсонській області. Внаслідок цього було поранено подружжя.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України в Telegram-каналі. Як зазначається, сьогодні близько 15:00 російська армія здійснила обстріл одного з населених пунктів Білозерської громади Херсонщини.

Внаслідок атаки на селище поранення отримали двоє людей (подружжя). Після цього постраждалим надали медичну допомогу. На момент ворожої атаки чоловік та жінка перебували у своїй домівці, де проживають.

За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури Херсонської області було також розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Прокурори та інші правоохоронці вживають належні заходи, аби задокументувати воєнні злочини, які вчиняють представники російської армії.

Крім того, росіяни також вдарили по житлових кварталах Херсона. Як заявив очільник Херсонської ОВА, під ударом були багатоквартирні будинки та медичний заклад. На щастя, постраждалих внаслідок цього обстрілу немає. На місцях зараз працюють фахівці Херсонської обласної аварійно-рятувальної служби, які вже стали до аварійно-відновлювальних робіт.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська у вівторок, 9 січня, знову накрили вогнем Херсон. Внаслідок цього постраждала місцева лікарня. Як зазначається, у місті чули вибухи з багатьох районів - росіяни завдали кількох ударів з різних видів озброєння.

Головне