Росіяни масово створюють фейкові канали бригад Сил оборони у Telegram: для чого

Росіяни масово створюють фейкові канали бригад Сил оборони у Telegram: для чого

У Telegram почали створювати багато фейкових каналів, які нібито належать до українських військових бригад та батальйонів.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Вони вказують, що їхня мета - "отримувати зворотній зв'язок", але насправді це спрямовано на поширення дезінформації та російських наративів. Деякі з цих каналів навіть не змогли перекласти опис каналу з російської на українську мову.

У таких каналах стверджується, що збираються докази "злочинів командування проти "наших" хлопців" та намагаються дізнатися інформацію про потреби бійців. Проте адміністратори цих фейкових каналів насправді закликають до спілкування у чатах, створених для збору даних за допомогою прийому зворотного зв'язку.

"Насправді такі TG-канали були створені росіянами для поширення своїх фейків і наративів, мета яких – дискредитувати як командування бригад чи батальйонів, так і самих військових", - заявили у ЦПД.

Центр протидії дезінформації закликав уникати переходів на ці канали та вірити лише перевіреним джерелам інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські наративи: для чого окупанти розганяють фейки в Україні

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров попередив про спроби рф створити штучний конфлікт всередині нашої країни.

За його словами, росіяни намагаються поширити ІПСО про те, що Україну не підтримують міжнародні партнери. Разом з тим рф намагається створити штучний конфлікт між українським керівництвом, додав міністр оборони.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Буданов пояснив, чому в Україні не скасують мобілізацію.

Головне