Росіяни майже 300 разів відкривали вогонь по Запорізькій області: є поранені

Росіяни майже 300 разів відкривали вогонь по Запорізькій області: є поранені

Запорізька область зазнала масштабних атак з боку російських військ за добу 25 серпня - зафіксовано 287 обстрілів по 11 населених пунктах регіону. Про це повідомив голова місцевої обласної військової адміністрації Іван Федоров. 

Для ураження противник використовував дрони, ствольну та реактивну артилерію, а також авіацію.

За даними ОВА, минулої доби 158 російських дронів різних модифікацій атакували Кам'янське, Гуляйполе, Новоандріївку, Новоданилівку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку, Ольгівське та Верхню Терсу. Крім того, російські війська провели авіаудар по селу Лобкове та здійснили три обстріли з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) по Новоданилівці та Роботиному. Артилерійські обстріли, яких зафіксовано 125, охопили території Приморського, Кам'янського, Гуляйполя та інших населених пунктів.

Внаслідок атак постраждала 68-річна жінка у Василівському районі. Також надійшло 12 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Вранці 26 серпня Федоров додатково поінформував про тимчасове перекриття руху греблею ДніпроГЕС через загрозу російської ракетно-дронової атаки. Повітряні сили ЗСУ та моніторингові пабліки від ранку інформують про пустки ворогом "шахедів" та ракет в бік України. Вибухи вже гриміли в Кропивницькому, Кривому Розі, Харкові та інших українських містах. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, після тижневої відсутності російського флоту в Чорному морі противник вивів в акваторію на бойове чергування одразу декілька суден з високоточним озброєнням на борту. Потенційний сукупний залп - до 26 "Калібрів".

Головне