Росіяни мають дедлайн на деяких напрямках Запоріжжя, - Сергій Братчук

Росіяни мають дедлайн на деяких напрямках Запоріжжя, - Сергій Братчук

На деяких ділянках запорізького напрямку російські сили обмежені певними часовими рамками для досягнення своїх цілей. Йдеться про Роботинський та Времівський плацдарми, які окупанти намагаються повернути під свій контроль. Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив Сергій Братчук, речник Української добровольчої армії Південь.

Найактивніші бойові дії зосереджені саме на цих двох напрямках. Противник застосовує тактику малих штурмових груп, використовує механізовані підрозділи та активно залучає авіацію, яку вважає своєю перевагою.

Зафіксовано певне просування ворога в районі Урожайного. Ситуація навколо Роботиного залишається невизначеною - ця територія наразі вважається "сірою зоною".

Також спостерігаються спроби окупантів просунутися у напрямку Водяного та Старомайорського, хоча останнім часом інтенсивність цих наступальних дій дещо знизилася.

"Найбільш активно бойові дії відбуваються за цими двома напрямками. Так, це дії малих штурмових груп, механізована компонента та авіація - їх козирна карта. У ворога є просування по локації Урожайне. Щодо Роботиного - це сіра зона. І бачимо зусилля ворога ворога у просуваннях до Водяного і Старомайорського, але інтенсивність цих наступів трохи спала", - зазначив Братчук.

Нагадаємо, в Чорному морі присутній один ворожий корабель - він є носієм крилатих ракет "Калібр". Про це повідомляють Військово-Морські сили ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські десантники на Курахівському напрямку відбили один з наймасованіших російських штурмів за час повномасштабної війни. Про це повідомляє Telegram 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади ДШВ ЗСУ.

Головне