Росіяни кинули багато сил на Селидове, битва за місто триває, - Коваленко

Росіяни кинули  багато сил на Селидове, битва за місто триває, - Коваленко

Російські війська зосереджують значні сили на Селидовому, що в Донецькій області. Наразі битва за місто продовжується.

Про це повідомляє начальник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко.

За його словами, в мережі можуть з’являтися відео з прапорами рф.

“На Селидове росіяни кидають дуже багато сил, місцями будуть відео від них з їх прапорами, але станом на зараз битва за місто досі триває”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією Національної гвардії України, групи піхоти противника намагаються просочуватися в Селидове зі східних околиць, але захисники України тримають оборону. Вони вибивають їх та не дають військам рф закріпитись, встановлюючи спостережені чи вогневі позиції.

“Минулої доби росіяни атакували Селидове 19 разів, застосовуючи значну кількість піхоти. Гвардійці знищили 118 окупантів, відбиваючи ці атаки”, - додали в НГУ. 

Зазначається , що 52 з них - безповоротні втрати ворога, а решта - санітарні.

Крім того, ворог активно застосовує авіацію по Селидову, а околиці міста регулярно зазнають артилерійських обстрілів.

Нагадаємо, російські окупанти за добу завдали 2 456 обстрілів по Донеччині, під ударом опинились вісім населених пунктів. Внаслідок нападу поранено чотирьох цивільних.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, за фактом вбивства чотирьох військовослужбовців Національної гвардії України, захоплених у полон російською армією, розпочато досудове розслідування.

Головне