Росіяни готують комбіновану атаку шахедами та ракетами, але Україна захищена краще, ніж минулої зими

Росіяни готують комбіновану атаку шахедами та ракетами, але Україна захищена краще, ніж минулої зими

Росіяни готують комбіновану атаку шахедами та ракетами, але Україна захищена краще, ніж минулої зими. Про це повідомив військовий експерт Петро Черник під час стріму на "Ми-Україна".

Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник, зазначивши, що росіяни виготовляють у місяць від 100 до 120 ракет.

"Якщо розуміти, що вже кілька місяців не було великих ракетних пусків такого озброєння, вони накопичили доволі непоганий потенціал… Великий ракетний залп буде. Коли, як масштабовано і як це станеться – не може ніхто спрогнозувати. Але на відміну від минулої зими, ми суттєво краще захищені", – йдеться у повідомленні.

Україна буде бити у віповідь. Найбільшою ціллю є російські заводи.

Нагадаємо, НАТО має більше допомагати Україні, оскільки боротьба проти російських загарбників на полі бою наразі вкрай важка. Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг перед діловим сніданком у рамках Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин з питань оборони.

За його словами, Альянс не має дозволити російському президенту Володимиру Путіну перемогти. Генсек зазначив, що Україна має зберегтися як суверенна незалежна держава в Європі, тож в їхній інтересах є підтримка України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, США передали 22 мобільні котельні громадам п'яти українських областей. Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк. Їх планують передавати і надалі.

"США хоче забезпечити найбільш постраждалі громади тим, що вони потребують, щоб зігрітися", - написала Брінк. 

 

Головне