НАТО має більше допомагати Україні, бо ситуація на полі бою важка, - Столбенберг

НАТО має більше допомагати Україні, бо ситуація на полі бою важка, - Столбенберг

НАТО має більше допомагати Україні, оскільки боротьба проти російських загарбників на полі бою наразі вкрай важка. Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг перед діловим сніданком у рамках Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин з питань оборони.

За його словами, Альянс не має дозволити російському президенту Володимиру Путіну перемогти. Генсек зазначив, що Україна має зберегтися як суверенна незалежна держава в Європі, тож в їхній інтересах є підтримка України.

Столтенберг також відповів на питання про те, чи слід Україні почати переговори з росією. Як наголосив генсекретар, це виключно рішення України, а НАТО має лише допомагати українцям захищати їхню державу в умовах війни. Крім того, Альянс має демонструвати, що стоїть за верховенство права, за міжнародне право та допомагає Україні відбиватися від агресивного вторгнення.

Єнс Столтенберг додав, що війни є непередбачуваними, тож коли і за яких умов закінчиться війна в Україні прогнозувати неможливо.

"У міру того, як імовірність неприйнятного переговорного результату зростає, ми маємо збільшувати допомогу, яку ми надаємо Україні. На цей час ми не бачимо жодного бажання з боку президента Путіна вести переговори навколо прийнятного рішення по Україні. Щоб досягти цього, треба переконати президента Путіна, що він не переможе на полі бою", - резюмував високопосадовець.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, 

Головне