Росіяни активно застосовують 1,5-тонні бомби: у Повітряних силах назвали спосіб їм протидіяти

Росіяни активно застосовують 1,5-тонні бомби: у Повітряних силах назвали спосіб їм протидіяти

Ворожа авіація стала скидати на Донецькому напрямку 1,5-тонні авіаційні бомби. Ключовим методом протидіяти цій загрозі є ліквідації їх носіїв, а саме літаків Су-34 та Су-35, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник командування Повітряних сил ЗС України Ілля Євлаш.

Він наголосив, що боєприпаси такого типу є надзвичайно потужною зброєю, якої у противника дуже великі обсяги.

"1500 кг - це достатньо аби повністю "скласти" дев'ятиповерховий панельний будинок. Таких бомб у росії надзвичайно багато і, використовуючи їх, вони намагаються виснажити нашу систему ППО. Основна наша задача зараз - це боротися з носіями, які застосовують ці бомби - літаки Су-34 та Су-35. Це досить непроста задача, але ми показали, що можемо виконувати навіть і такі надскладні операції Для цього потрібні певні умови, майстерність і найголовніше - нам потрібно більше сучасних західних систем", - зазначив Євлаш. 

Нагадаємо, колишній аташе з питань оборони Британії в Москві Джон Форман в коментарі Independent розповів про активізацію застосування російськими окупантами крилатих авіаційних бомб вагою у 1500 кілограмів на східному напрямку. Він зауважив, що, ймовірно, це один з факторів, які сприяють ворогу у просуванні. Україна також застосовує подібне озброєння - снаряди JDAM, які є більш ефективними за ФАБи агресора. ФАБ-1500, за даними видання, містить у собі 675 кг вибухівки, радіус ураження становить 200 метрів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, обстріл Харкова 31 березня пізно ввечері був здійснений ворогом із застосуванням двох бомб УМПБ Д-30. Вперше боєприпас цього типу був використаний по місту 27 березня. 

Головне