росія звільнила американського журналіста Евана Гершковича

росія звільнила американського журналіста Евана Гершковича

росія звільнила американського журналіста Евана Гершковича та колишнього морського піхотинця США Пола Вілана в межах обміну ув'язненими, інформує Bloomberg. 

Ведучий американського телеканалу Трейс Галлахер зауважив, що ця інформація надійшла від журналістки Дженніфер Гріффін, яка працює головним кореспондентом з національної безпеки у Пентагоні.

"Є повідомлення, що цей обмін, можливо, завершено. Ми працюємо над тим, щоб отримати більше інформації про це, але на цей час бачимо, що є дуже хороші шанси, що Гершкович, може повернутися до США уже завтра", – зазначив ведучий.

Відомо, що в обмін на них США разом із союзниками повернуть росії вʼязнів, утримуваних у США.

Зазначається, що журналіста видання The Wall Street Journal звинуватили у "шпигунстві" та до 16 років колонії. Еван Гершкович оскаржив своє затримання, але суд відхилив його апеляційну скаргу та залишив під вартою. 

Нагадаємо, що в Україні запустили державний проєкт "Хочу до своїх", який дозволить обмінювати полонених українців на зрадників та колаборантів з росії. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими розповіли деталі звільнення з полону 95 захисників України.

Головне