росія закрила ППО тільки Крим та передову, а далі - "прохідний двір", - Ігнат

росія закрила ППО тільки Крим та передову, а далі -

Сили оборони продовжують проріджувати російську ППО, знищуючи ворожі ЗРК ракетами, артилерією та FPV-дронами. І якщо повітряний простір над окупованим Кримом та лінією фронту закритий на 100%, то на території російської федерації із цим справи кепські, розповів в інтерв'ю виданню "Фокус" речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

"Те, що вони лінію зіткнення ним наситили — 100%, те, що Крим насичений — 200%. Але бачите, що решта російської території не так вже і насичена засобами ППО. Там взагалі прохідний двір. Москва, Петербург, бункери Путіна будуть чимось захищені більш-менш, але дрони українського виробництва долітають і до Москви, і до Пітера, і до інших нафтобаз. Це дуже добрий знак", - зазначив він.

Ігнат зауважив, що росіяни тепер відчувають все більш гіркий присмак війни, хоча раніше думали, що це їх не торкнеться. А зараз їм доводиться бачити те, що українці переживають вже майже два роки - пожежі, руйнування і смерті.

Втім і попри зусилля армії рф захисти Крим українським захисниками вдається регулярно знищувати на півострові важливі об'єкти ворога - від крейсера "Москва" та ударів по летовищах до "прильотів" по штабу Чорноморського флоту рф. Раніше речник Повітряних сил натякав, що дуже цікаво було б побачити, як впорається російське ППО з балістичними ракетами. За його словами, потенційна передача Іраном балістики мала б спонукати українських союзників реагувати на це не лише резолюціями у Радбезі ООН, але і передачею ЗСУ таких самих ракет та посиленням ППО. 

Нагадаємо, днями над Азовським морем зафіксували новий російський літак А-50. Його окупанти підняли в повітря замість того А-50, який було збито кілька дні тому. У Повітряних силах зазначили, що ще одни літак далекого радіолокаційного виявлення та управління "випробовує свою долю". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, бійці ГУР МО показали, як за допомогою дрона знищили черговий російський ЗРК "Тор". Ціна такої "жирної цілі" становить щонайменше 24 млн доларів. 

Головне