росія планувала використати виїзд Порошенка за кордон в своїх ІПСО, — СБУ

росія планувала використати виїзд Порошенка за кордон в своїх ІПСО, — СБУ

Виїзд за кордон народного депутата, колишнього президента України Петра Порошенка планувала використати росія у своїх ІПСО на міжнародній арені.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України в Telegram-каналі. Як зазначається, у черговій інформаційній атаці ворог хотів знизити підтримку України з боку країн-партнерів та намагався розколоти українське суспільство зсередини.

При цьому планом росіян було залучити до своєї ІПСО певних українських політиків під час їх поїздок за кордон. У СБУ наголосили, що зокрема йдеться про заплановану зустріч голови партії "Європейська солідарність" Порошенка та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Останній постійно демонструє свою антиукраїнську позицію, є "другом Путіна" та закликає зняти санкції з росії за її вторгнення в Україну.

Цю зустріч, як і інші схожі, російські спецслужби хотіли використовувати у своїх інформаційно-психологічних операціях проти України. Таким чином Служба безпеки звернулася до Офісу президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради. СБУ запропонувала врахувати інформацію про плани рф під час відряджень українських делегацій за кордон. Внаслідок цього у Верховній Раді не дали дозвіл на відрядження депутату за межі України, оскільки він міг стати черговим інструментом ворожих спецслужб.

ІПСО, яка була запланована російською пропагандою, мала призвести до зміни настроїв в країнах-партнерах України та підштовхнути до проголошення українськими політиками наративів про нагальну потребу розпочати переговори з росією на умовах заморожування війни.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Петро Порошенко заявив, що йому відмовили у виїзді за кордон попри відрядження. У ДПСУ та Верховній Раді відреагували.

Головне