Петро Порошенко заявив, що йому відмовили у виїзді за кордон

Петро Порошенко заявив, що йому відмовили у виїзді за кордон

Петро Порошенко заявив, що йому відмовили у виїзді за кордон попри відрядження. Про це він повідомив у своїх соцмережах.

В ДПСУ та Верховній Раді відреагували.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко пояснив відмову тим, що у Верховній Раді скасували відрядження нардепа Порошенка. А саме службові відрядження є підставою для виїзду нардепів за кордон.

Підтвердив скасування відрядження Порошенка і перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко. Саме рішення він пояснив надходженням листа з грифом "Для службового користування", зміст якого він не може розголошувати.

"Порошенко вказував як основну підставу – участь у непарламентському заході, партійному форумі Міжнародного демократичного союзу... За нашими внутрішніми принципами участь у партійних заходах допускається, але коли надійшов лист ДСК, який я не можу коментувати, ми вимушені були скасувати це відрядження".

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі УП сказав, що Порошенка не пропустили через скасування його відрядження.

Нагадаємо, Порошенко програв суд проти Зеленського, справа стосується коментування "плівок Медведчука". Про це йдеться в постанові суду.

Верховний суд уже відмовляв у задоволенні позову, позивач не погодився і подав апеляцію на це рішення до Великої палати Верховного суду.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати націлились на суттєве урізання доходів, які російський режим отримує від торгівлі енергоресурсами. Йдеться про зменшення обсягу доходів удвічі до кінця поточного десятиліття, розповів виданню FT помічник Держсекретаря США з енергетичних ресурсів Джеффрі Пайєтт.

Для досягнення поставленої мети, за його словами, вже запроваджені санкції необхідно зберегти на "довгі роки".

 

Головне