росія очолила антирейтинг країн-забруднювачів середовища внаслідок експорту енергоносіїв

росія очолила антирейтинг країн-забруднювачів середовища внаслідок експорту енергоносіїв

Експорт викопного палива з росії посідає перше місце за шкодою для клімату. Відповідні висновки містяться у свіжому дослідженні, проведеному на замовлення Австралійського інституту прав людини при Університеті Нового Південного Уельсу, пише The Guardian. 

Друге після рф місце посіла Австралія. У звіті наголошується, що у 2021 році країна стала третім за величиною експортером викопного палива в енергетичному відношенні, поступаючись лише росії та США. Однак за рівнем викидів Австралія посіла друге місце, випередивши Сполучені Штати, оскільки більшу частину австралійського експорту становить вугілля - паливо з особливо високим рівнем викидів.

Хоча Австралія виробляє лише 1% світових викидів на своїй території, з урахуванням її експорту цей показник зростає до приблизно 4,5%. Згідно з прогнозами уряду, експорт викопного палива з Австралії, як очікується, залишиться приблизно на поточному рівні щонайменше до 2035 року, оскільки країна продовжує схвалювати нові проекти з експорту вугілля та газу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у квітні голова МЗС Швеції Тобіас Більстрем заявив, що російське керівництво використовує для транспортування нафти непридатні танкери або кораблі "дуже близькі до того, щоб бути непридатними", що не лише порушує морські правила, а і може стати причиною "екологічного хаосу"

Головне