"Україна відреагує належним чином": заява РНБО про обстріл Одеси

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ракетний терор Одеси – це акт залякування рф нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування "зернового коридору". Втім, Україна обізнана про плани росіян і відреагує належним чином.

Про це Данілов написав у Facebook.

За його словами, рф намагається через акт залякування нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування "зернового коридору".

"За кремлівським планом мають бути створені штучні умови загроз голоду насамперед для країн Африки, і підвищення рівня міграційних небезпек для Європи. Росіяни хочуть примусити Захід до відновлення експорту російського аміаку та зняття частини санкцій", - зауважив Данілов.

Також секретар РНБО додав, що після провалу ідеї "енергетичної наддержави" Путін хоче стати "зерновою надімперією".

"Своєю чергою знищення української інфраструктури, що забезпечує функціонування "зернового коридору", має зробити світ залежним від російського зерна і їх логістики і можливостей. План - поставити світ на коліна і зробити росію унікальним зерновим постачальником", - йдеться у дописі.

Нагадаємо,  у ніч проти 23 липня Одеса зазнала нового ракетного удару. Вже відомо про 22 постраждалих і одного загиблого. Також постраждали пам’ятки архітектури. Кілька сильних вибухів в Одесі прогриміли близько першої години ночі під час повітряної тривоги. Нічну атаку вже оцінили як найруйнівніші для центру міста.

Як писав "Ми-Україна" раніше, з’явилося відео перших хвилин після влучання ракети у Свято-Преображенський собор.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.