Рівень води на Херсонщині з учорашнього вечора зменшився на 64 см, - ОВА

Рівень води на Херсонщині з учорашнього вечора зменшився на 64 см, - ОВА

На Херсонщині рівень води впав на 64 см, проте досі затопленими перебувають 46 населених пунктів. Рятувальна операція триває не лише на правому березі, а і на лівому, який перебуває під контролем окупантів, розповів голова місцевої ОВА Олександр Прокудін.

"Розпочалась сьома доба ліквідації наслідків підриву росіянами дамби Каховської ГЕС. Вода продовжує відходити і досягла позначки 3 м 29 см. Якщо порівнювати з учорашнім вечором, то рівень зменшився на 64 см", - розповів він.

За даними ОВА,станом на ранок понеділка, 12 червня, підтопленими залишаються 46 міст, селищ ат сіл: 32 на правому березі та 11 - на лівому.

Попри російські обстріли загалом з небезпечних територій рятувальники, правоохоронці та волонтери врятували 2743 людини, з них 228 дітей та 77 маломобільних осіб. Тільки з Херсона евакуювали 2318 містян. 

На підконтрольному окупантам лівобережжі ситуація досі критична.

"Однак рятувальна операція на лівому березі триває, звідти вже витягнули 112 людей. Подробиць розголошувати не можу, але ми не полишаємо наших людей в біді і робимо все можливе, аби врятувати їхні життя", - наголосив Прокудін.

Нагадаємо, з Каховського водосховища після підриву греблі росіянами витекло понад 72% води (14,395 куб.км). Станом на ранок 12 червня рівень води у водосховищі продовжує знижуватись.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, 11 червня, російські окупанти обстріляли човен з мирними жителями, які евакуювалися з затопленого лівобережжя Херсонщини. Спочатку було відомо, що у результаті обстрілу постраждали шестеро мирних жителів, згодом їх число зросло до 13. Внаслідок дій росіян загинуло троє людей.

Головне