Rheinmetall планує поставити Україні десятки тисяч боєприпасів і техніку

Rheinmetall планує поставити Україні десятки тисяч боєприпасів і техніку

Німецький виробник зброї Rheinmetall має намір поставити Україні десятки тисяч боєприпасів і військову техніку цього та наступного року. Про це йдеться на офіційному сайті виробника.

"Rheinmetall має намір постачати боєприпаси середнього й великого калібру, зокрема 20 міліметрів для БМП Marder, 40 міліметрів і 105 міліметрів для танків Leopard 1 та 120 міліметрів для Leopard 2", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що минулого року українським військовим було поставлено 40 тисяч від загальної кількості у 300 тисяч набоїв калібру 35 міліметрів для зенітної установки Gepard.

Крім того, ще одна країна НАТО доручила Rheinmetall поставити Україні велику кількість боєприпасів 155-мм калібру.

В компанії розповіли, що в Україні планується виробляти бронетехніку.

  • Броньовані транспортні машини Fuchs/Fox.
  • Бойові машини піхоти Lynx.
  • Основні бойові танки Panther.

"Мета полягає в тому, щоб перетворити Україну на ефективного партнера, відновити її колись потужний оборонний сектор і забезпечити її стратегічну автономію", - зазначає виробник зброї.

Нагадаємо, що американська "оборонка" розраховує удвічі наростити обсяги виробництва артилерійських боєприпасів для потреб України.

Процес збільшення випуску снарядів має бути завершений до жовтня 2025 рок

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна та Литва започаткують спільне виробництво дронів. Глави МЗС обох країн обговорили кроки для нарощування виробництва. 

Головне