Rheinmetall отримав перше замовлення на будівництво заводу боєприпасів в Україні

Rheinmetall отримав перше замовлення на будівництво заводу боєприпасів в Україні

Компанія Rheinmetall отримала перше замовлення від українського уряду на будівництво заводу боєприпасів, про яке було оголошено в лютому 2024 року. 

Про це повідомляє Rheinmetall.

Це замовлення передбачає повне технічне оснащення заводу до введення в експлуатацію і оцінюється в межах кількох сотень мільйонів євро. Замовлення буде зараховано як вхідне на початку третього кварталу 2024 року. Реалізація проекту розпочнеться в короткостроковій перспективі та триватиме кілька років, з планом почати виробництво боєприпасів протягом 24 місяців.

Разом з українським партнером Rheinmetall відповідатиме за експлуатацію заводу.

“Ми втілюємо слова в життя і разом з нашим партнером створимо український центр компетенції для боєприпасів. Наказ підкреслює довіру до досвіду та виробничих потужностей Rheinmetall. Ми вдячні за можливість підтримати країну в її реіндустріалізації та зміцненні її обороноздатності”, - заявив генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер.

В Україні вже проводяться заходи щодо підготовки необхідної інфраструктури для заводу. Спільне підприємство між Rheinmetall та українською державною компанією, яке керуватиме заводом, було оголошено на Мюнхенській конференції з безпеки у лютому 2024 року.

У червні 2024 року Армін Паппергер та міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин підписали угоду про розширення стратегічної співпраці на “Ukraine Recovery Conference” у Берліні. Нещодавно на Заході України відкрили бронетанковий завод, яким керує спільне підприємство ТОВ “Укроборонпром Рейнметал”. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, розвідка США виявила, що російський уряд планував вбити виконавчого директора Rheinmetall, який постачав артилерійські снаряди та військові транспортні засоби для України

Головне