рф звела оборонні багаторівневі укріплення на сотні км через насуп ЗСУ, - Reuters

рф звела оборонні багаторівневі укріплення на сотні км через насуп ЗСУ, - Reuters

російська федерація звела оборонні укріплення, що простягнулися на сотні кілометрів від західної росії через східну Україну і далі до Криму.

Про це пише Reuters.

Наразі позиції росії найбільше сконцентровані поблизу лінії фронту на південному сході Запорізької області, на сході та на вузькій смузі суші, що з'єднує Кримський півострів з рештою України.

“Для українців справа не в цифрах, а в тому, чи можуть вони вести таку війну, комбіновані військові операції? Росіяни показали, що вони цього не робити не можуть і повернулися до свого старого радянського методу виснаження”, − сказав аналітик Королівського інституту об'єднаних служб (RUSI) Ніл Мелвін.

Український контрнаступ може змінити динаміку війни, яка сповільнилася до кровопролитної битви на виснаження. Довжина фронту може розтягнути оборону росії, вважають експерти.

“Ось чому росія будує великі багаторівневі укріплення, щоб гарантувати, що її війська будуть набагато укріпленішими, ніж тоді, коли їх вигнали з північного сходу України та міста Херсон”, − пише Reuters.

Викопані протитанкові рови досить глибокі і широкі, щоб перегородити шлях наступу для танків і бронетехніки. Потім йдуть бетонні “зуби дракона”, які є пірамідальними барикадами. Оборонні траншеї для військових лежать приблизно за кілометр за ровами.

Крім ровів, барикад та зигзагоподібних траншів, оборонні рубежі росії також включатимуть мінні поля, колючий дріт та замасковані позиції із озброєнням.

Український контрнаступ може змінити динаміку війни, яка сповільнилася до битви на виснаження, і військові експерти кажуть, що довжина фронту може розтягнути оборону рф. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Миколаєві внаслідок обстрілу знищено 700 вікон у будинках.

Головне