рф використає "вибори" на ТОТ, щоб надати легітимності вторгненню, - британська розвідка

рф використає

рф використає "вибори" на ТОТ, щоб надати легітимності вторгненню. Про це повідомила британська розвідка. 

Так, 11 грудня 2023 року ЦВК рф, заявила, що голосування на президентських виборах у березні 2024 року поширюється й на тимчасово окуповані території України. Розвідники зазначають, що більш ніж ймовірно, що "голосування" в окупації не буде ані вільним, ані чесним.

"Російська влада майже напевно розглядає досягнення "правильних" результатів у цих регіонах як пріоритет, оскільки вона хоче надати відчуття легітимності російському вторгненню. Зокрема влада рф використовуватиме суттєві фальсифікації "виборів" і залякування виборців, аби забезпечити перемогу чинному диктатору Путіну зі значним відривом", - йдеться у звіті Міноборони Британії.

Розвідники зазначили, що як і у випадку з регіональними виборами, голосування на президентських "виборах" в окупованих українських регіонах не буде ані вільним, ані чесним.

Нагадаємо, Україна сформувала 10 додаткових батальйонів та три спеціальні роти, щоб пришвидшити гуманітарне розмінування у звільнених населених пунктах

Про це заявив заступник міністра оборони України Олександр Павлюк. За його словами, на сьогоднішній день потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами залишаються понад 25 тис. гектарів території України. Для розмінування цих земель було створено 10 батальйонів та три роти.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Туреччина, Болгарія та Румунія офіційно затвердять коаліцію для розмінування Чорного моря, заявив міністр оборони Туреччини Яшар Гюлер. Тристоронню ініціативу запустила саме турецька сторона. 

 

Головне