Україна сформувала 10 додаткових батальйонів та три роти з розмінування

Україна сформувала 10 додаткових батальйонів та три роти з розмінування

Україна сформувала 10 додаткових батальйонів та три спеціальні роти, щоб пришвидшити гуманітарне розмінування у звільнених населених пунктах

Про це заявив заступник міністра оборони України Олександр Павлюк. За його словами, на сьогоднішній день потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами залишаються понад 25 тис. гектарів території України. Для розмінування цих земель було створено 10 батальйонів та три роти.

Крім того, було затверджено План гуманітарного розмінування деокупованих територій на 2024 рік. У ньому точно визначено території, які підлягають роботі, і послідовність робіт. Наразі інтенсивно нарощуються національні спроможності в цій галузі.

"Працюємо над покращенням координації заходів з гуманітарного розмінування на національному рівні", - розповів Павлюк.

Загалом, як зазначив заступник очільника Міноборони, до заходів розмінування з початку повномасштабного вторгнення рф було залучено п'ять операторів протимінної діяльності, також ще 10 проводять нетехнічне обстеження земель. Таким чином розміновуванням займаються 216 груп та понад 1300 фахівців, розповів Олександр Павлюк.

Нагадаємо, Туреччина, Болгарія та Румунія офіційно затвердять коаліцію для розмінування Чорного моря, заявив міністр оборони Туреччини Яшар Гюлер. Тристоронню ініціативу запустила саме турецька сторона. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Південна Корея передала Україні 10 машин MV-4 вироблених компанією "DOK-ING" для розмінування, розповіло Посольство України в Південній Кореї. Техніку доставили до пункту призначення, звідки її розподілятимуть між підрозділами ДСНС, що розміновують деокуповані території України.

Головне