рф виготовляє артснаряди втричі швидше, ніж союзники України

рф виготовляє артснаряди втричі швидше, ніж союзники України

російська федерація виробляє артснаряди втричі швидше та дешевше, ніж західні союзники України, інформує Sky News.

Відомо, що країна-агресор може виготовити або відновити 4,5 млн боєприпасів, а США та країни Європи планують виробити 1,3 млн снарядів.

"При цьому вартість виробництва 155-мм снаряда у країнах НАТО становить близько чотирьох тисяч доларів за одиницю. Тоді як Росія виробляє 152-мм снаряд (який використовує армія рф) за тисячу доларів", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що на кожен постріл ЗСУ російські війська можуть випустити приблизно п’ять снарядів у відповідь. Українським захисникам не вистачає снарядів, тому вони намагаються, щоб кожна така мала успіх.

"Часто одним-двома-трьома снарядами ми можемо повністю знищити ціль", - розповів старший лейтенант Костянтин, командир артилерійської батареї 57-ї бригади.

Нагадаємо, що Білий дім поінформував законодавців про рішення щодо передачі Ізраїлю додаткової військової допомоги, яка міститиме озброєння та боєприпаси. Вартість пакета оцінюється у понад 1 мільярд доларів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, частина американської зброї, зокрема боєприпаси із супутниковим наведенням, виявилися неефективними в Україні, оскільки не змогли протистояти російським технологіям глушіння сигналів GPS. Через це українська сторона відмовилася від застосування деяких типів озброєння.

Головне