рф провалила найдорожчу ІПСО у своїй історії, - Буданов

рф провалила найдорожчу ІПСО у своїй історії, - Буданов

Російська Федерація задумала, але зазнала невдачі з найкоштовнішою в своїй історії інформаційно-психологічною спецоперацією проти України, що називалася "Майдан-3".

Про це повідомив голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Кирило Буданов, передає пресслужба ГУР.

"Вони не знайшли нічого кращого, як назвати цю операцію “Майдан-3″ – вона так офіційно в їхніх документах і називалася. Це максимально дорога операція для них і вона вже практично провалилася", - заявив Буданов на форумі "Україна. Рік 2024".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 років війни: факти і цифри про втрати та збитки через російську агресію

За його словами, російські військові розраховували на збудження хаосу в українському суспільстві, що могло б вплинути на українську армію. Після цього, вони планували використати розгублену ситуацію в армії для завдання воєнної поразки на сході в першій половині червня. Однак ця спецоперація вже виявилася невдалим проектом.

Пропагандистська кампанія росіян уже відбулася на витрати у десятки мільйонів доларів. Загальний бюджет операції "Майдан-3" склав приблизно 1,5 мільярда доларів, при цьому для її проведення у Telegram було витрачено 250 мільйонів доларів.

Ще у листопаді президент Володимир Зеленський заявив, що "путінський" режим не відмовився від наміру усунути його від влади. Одним зі способів це реалізувати, за його словами, є операція “Майдан 3”, що має на меті змінити президента" до кінця поточного року.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Єрмак розповів, за яких умов Україна може піти на прямі переговори з росією.

Головне