рф повертає війська в Україну, які виводила через бунт Пригожина, – Маляр

рф повертає війська в Україну, які виводила через бунт Пригожина, – Маляр

росія повертає на схід України війська, які виводила через заколот найманців ПВК "Вагнера" під керівництвом ватажка Євгена Пригожина.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

За словами заступниці міністра оборони, під час активізації цих подій у рф вони намагалися перемістити війська в Московський регіон. Але через те, що цей "бунт" швидко вичерпав себе, вони цих військових повертають.

"З того, що ми бачимо, під час активізації подій політичної кризи у Російській Федерації вони збирали війська зі сходу і намагалися їх перемістити у московський регіон, але через те, що там події дуже швидко вичерпали себе, ці війська повертаються на схід. Це з того фактажу, який ми бачимо", - зазначила Маляр.

Нагадаємо, Сили оборони України з початку контрнаступу на півдні вже звільнили від ворога 130 квадратних кілометрів. 

“Сили оборони України продовжували ведення  наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. За тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту  збільшено площу звільнених територій на 17 кв.км. Загалом з моменту початку наступу звільнена площа на півдні складає 130 кв.км”, – розповіла Маляр.

Разом з тим вона повідомила, що на таврійському напрямку за минулий тиждень було зафіксовано 148 ворожих атак та 3 861 обстріл. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, ватажок ПВК “Вагнер” Євген Пригожин досі перебуває під слідством у справі про заколот попри те, що її мали закрити відразу.

Головне