Режим НС запровадили на території Бєлгородської області рф: що відомо

Режим НС запровадили на території Бєлгородської області рф: що відомо

На всій території російської Бєлгородщини від ранку 14 серпня проголошено режим надзвичайної ситуації (НС) регіонального рівня. Про це заявив місцевий губернатор В'ячеслав Гладков. 

"Обстановка в нашій Бєлгородській області продовжує залишатися вкрай складною і напруженою, щоденні обстріли з боку Збройних сил України, зруйновані будинки, поранені, загиблі мирні жителі", - заявив він у своєму відеозверненні.

Губернатор також анонсував намір звернутися до урядової комісії з проханням оголосити надзвичайну ситуацію федерального рівня. Це рішення наслідує приклад сусідньої Курської області, де 7 серпня було введено режим НС регіонального рівня, який згодом був підвищений до федерального.

Режим надзвичайної ситуації в рф передбачає низку заходів, включаючи обмеження доступу людей і транспорту до зони НС та можливу евакуацію населення. Рівень НС визначається кількістю постраждалих та розміром завданих збитків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До російської авіабази "Саваслейка", на якій базуються МіГ-31, долетіли дрони

Нагадаємо, введення режиму НС відбувається на тлі триваючої з 6 серпня операції українських Сил оборони у Курській області. Крім того, 10 серпня російська влада ввела режим контртерористичної операції (КТО) у Курській, Білгородській та Брянській областях.

Як писав "Ми-Україна" раніше, станом на завершення минулої доби Збройні сили України тримали контроль над 74 населеними пунктами в межах Курської області рф. В ході здійснення на російській території "сотні" військовослужбовців армії рф обрали здатися в полон та поповнили український обмінний фонд .

 

 

Головне