Речник ДПСУ розповів, як змінилася кількість сил рф у Білорусі за місяць

Речник ДПСУ розповів, як змінилася кількість сил рф у Білорусі за місяць

Наразі в Білорусі знаходиться значно менше російських сил, ніж це було кілька місяців тому.

Про це повідомив речник Держаної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Територія Білорусі використовується росією як майданчик для підготовки на навчання своїх підрозділів. На цей момент там знаходиться близько 2800 військових рф, раніше було 10-11 тис. Після навчання підрозділів їх перекидають на свою територію, щоб потім завезти на схід країни", - розповів Демченко.

Водночас він зазначив, що на прикордонних територіях зросла кількість авіаобстрілів.

"Ми фіксуємо використання авіації - літаки,  гелікоптери. За минулу добу - 20 обстрілів. За квітень було зафіксовано понад 400 обстрілів і близько 30 разів росія завдавала ударів саме з авіації, скидаючи керовані авіабомби", — повідомив речни ДПСУ.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українські прикордонники продовжують знущатися з білорусів. Цього разу вони вирішили дати білоруським колегам послухати, як звучить сигнал повітряної тривоги. Звук тривоги увімкнули на Житомирській та Рівненській ділянках, які межують з Білоруссю.

Крім того, командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, що ситуація на північних рубежах України, попри систематичні обстріли Сумщини та Чернігівщини, залишається контрольованою. Також він зазначив, що на території РБ продовжують дислокуватись російські повітряні судна: літаки та вертольоти. Однак, а його словами, вищеперераховане не заважає подальшій підготовці Сил оборони Україні на півночі.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.