Раптово звільненого з OpenAI творця ChatGPT Сема Альтмана сенсаційно взяла до себе Microsoft

Раптово звільненого з OpenAI творця ChatGPT Сема Альтмана сенсаційно взяла до себе Microsoft

За лічені дні після того, як рада директорів OpenAI - розробника ChatGPT - несподівано оголосила про звільнення свого гендиректора Сема Альтмана, його оперативно взяла на роботу Microsoft. Разом з ним нову роботу в корпорації отримав і Грег Брокман - ще один співзасновник OpenAI, який сам пішов звідти услід за колегою.

Як пише The Guardian, у Microsoft вони керуватимуть новим дослідницьким проєктом у галузі штучного інтелекту (ШІ).

"Ми дуже раді повідомити новину про те, що Сем Альтман та Грег Брокман разом із колегами приєднаються до Microsoft, щоб очолити нову групу передових досліджень у галузі штучного інтелекту. Ми з нетерпінням чекаємо на можливість діяти швидко, щоб надати їм ресурси, необхідні для їх успіху", - написав гендиректор Microsoft Сатья Наделла.

Видання наголошує, що цей його несподіваний крок може струсити індустрію ШІ загалом.

До слова, Microsoft є ключовим інвестором OpenAI. Новина про звільнення Альтмана приголомшила та обурила її очільника Сатью Наделлу.

Несподіване звільнення Сема Альтмана з OpenAI: що відомо

17 листопада Рада директорів OpenAI заявила про звільнення Альтмана з посту з генерального директора компанії, а також його виключення зі складу ради директорів. Про це рішення Альтману стало відомо за лічені хвилини до його оголошення. 

В компанії розпливчасто пояснили, що стало причиною до звільнення гендиректора, вказали лише, що той був "недостатньо відвертим у своїх контактах із правлінням". У заяві зазначається, що це стало на заваді виконання ним обов'язків.

"Рада директорів більше не впевнена, що вона здатна продовжувати керувати OpenAI", - заявили в компанії.

Услід за несподіваним рішенням стосовно Альтмана з OpenAI вирішили піти Грег Брокман та ще троє старших дослідників.

Хто очолить OpenAI після Альтмана

В OpenAI вже оголосили про обрання нового т.в.о гендиректора. На цю посаду призначили одного зі співзасновників Twitch Емметта Шира. Як пише Axios, він став вже третім главою компанії за останні три дні. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у листопаді прийом нових користувачів для платного сервісу ChatGPT Plus був тимчасово призупинений через величезний попит. 

Головне