Рахунок оновлено: Повітряні сили заявили про збиття 74 з 75 дронів-камікадзе

Рахунок оновлено: Повітряні сили заявили про збиття 74 з 75 дронів-камікадзе

Нічне протистояння між українською ППО та "шахедами" ворога закінчилось з рахунком 75:74. Оновлені дані опублікували Повітряні сили ЗС України.

"Протиповітряною обороною знищено 74 ударних БпЛА "Shahed-131/136". Тобто плюс три в актив", - вказано у повідомленні. 

Попередні дані ЗСУ свідчили про 71 ліквідовану у небі над Україною повітряну загрозу з 75 запущених російськими військовими. 

Як відомо, баражуючі боєприпаси армія рф запускала з Краснодарського краю та Курської області рф. Більшість з них були скеровані на українську столицю, але ППО працювала у ще як мінімум шести областях. 

У знищенні повітряних цілей брали участь як мобільні групи та підрозділи РЕБ, так і зенітні ракетні війська та авіація. Близько 40% "шахедів" були ліквідовані саме мобільними вогневими групами. 

На масований наліт безпілотників відреагував президент Володимир Зеленський. Він наголосив, що атаку агресор "приурочив" до Дня памʼяті жертв Голодомору - "керівництво росії гордиться тим, що може вбивати".

Нагадаємо, у Києві внаслідок нічної атаки рф постраждали п'ятеро людей, серед яких дитина. У трьох людей гостра реакція на стрес, а у двох інших - різані рани кінцівок.

Як писав "Ми-Україна" раніше, внаслідок нічної атаки на Київ та область 25 листопада пошкоджень зазнали компоненти електричної мережі регіону. Через це жителів столиці та Київщини в цілому можуть спіткати обмеження енергопостачання, попереджає "Укренерго".

Головне