У Києві та області можливі обмеження енергопостачання, – "Укренерго"

У Києві та області можливі обмеження енергопостачання, –

Внаслідок масованого нальоту дронів на Київ та область 25 листопада пошкоджень зазнали компоненти електричної мережі регіону. Через це жителів столиці та Київщини в цілому можуть спіткати обмеження енергопостачання, попереджає "Укренерго".

"Магістральні повітряні лінії електропередачі "Укренерго" та лінії розподілу обленерго в центральному регіоні пошкоджені внаслідок нічної атаки ворога. Це означає, що надійність енергоживлення в регіоні знижена", - йдеться у повідомленні національної енергетичної компанії.

Енергетики вже взялися за ремонті роботи, проте на відновлення пошкоджень потрібен час. 

В Укренерго також закликали не перевантажувати мережі та споживати електроенергію ощадливо.

Станом на ранок 25 листопада, за даними ДТЕК, без світла у Києві через ворожу атаку залишалися 196 будинків та 12 установ. У населених пунктах Вишгородського району електрика зникла у майже 300 домогосподарствах.

Як відомо, цієї ночі окупанти атакували Україну 75 дронами-камікадзе.  Пуски ударних дронів загарбники здійснювали з двох напрямків з території рф - з Краснодарського краю та Курської області. Силами та засобами української було було знищено 71 повітряну загрозу. На масований наліт безпілотників відреагував президент Володимир Зеленський. Він наголосив, що атаку агресор "приурочив" до Дня памʼяті жертв Голодомору - "керівництво росії гордиться тим, що може вбивати".

Нагадаємо, у Києві внаслідок нічної атаки рф постраждали п'ятеро людей, серед яких дитина. У трьох людей гостра реакція на стрес, а у двох інших - різані рани кінцівок.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у небі над Дніпропетровською областю сили ППО збили одну ворожу ракету та дрони. 

 

Головне