Ракетоносії рф у Чорному морі споряджені, удари можуть завдаватися навіть з бухт, - Гуменюк

Ракетоносії рф у Чорному морі споряджені, удари можуть завдаватися навіть з бухт, - Гуменюк

Попри утримування росіянами своїх кораблів-ракетоносіїв у пунктах базування загроза завдання ракетних ударів з Чорного моря не зникла. На цьому в ефірі марафону "Єдині новини" наголосила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

"Ми знаємо, що ракетоносії у ворога є, вони споряджені і заведені в пункти базування. Їхня готовність дуже висока - дві-три години достатньо, щоб вони опинились на бойовому чергуванні.  Ми вже бачили, що під час підготовки до масованих ракетно-дронових атак ворог виводив ракетоносії, зокрема підводні, на чергування. В одному випадку це було одразу два, в другому - один", - розповіла вона. 

Гуменюк не виключила, що окупанти можуть вдатися і до підступного кроку, здійснивши пуск "Калібрів" з бухт.

"Ті пуски "Калібрів", які відбувалися ще на початку року, характеризувалися нетиповою кількістю. Очевидно, що якась частина ракетних установок не спрацювала. Отже, ми знаємо, що у ворога можуть бути з цим проблеми, але також і знаємо, що вони могли накопичити досить потужний потенціал "Калібрів" і після зміни керівництва будуть намагатися повернути собі окремі позиції в Чорному морі", - додала вона. 

Гуменюк також нагадала і про наявність в окупованому Криму у противника наземних пускових установок - "ми знаєио їхню кількість, стежимо за їхніми маневрами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарячий місяць для Чорноморського флоту рф: в ОК "Південь" підрахували втрати

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова ГУР МО Кирило Буданов днями розповів, що російське окупаційне військо накопичило достатню кількість крилатих ракет морського базування типу "Калібр" і готове до їх застосування проти України. Пауза з використанням цього типу озброєння пов'язана з їх меншою ефективністю у порівнянні з боєприпасами Х-101

 

 

Головне