Ракетний удар росіян по кафе у Краматорську: в СБУ назвали мотиви коригувальника

Ракетний удар росіян по кафе у Краматорську: в СБУ назвали мотиви коригувальника

В СБУ назвали мотиви коригувальника, що вчинив ракетний удар росіян по кафе у Краматорську.

За даними слідства, чоловік є місцевим співробітником газотранспортного підприємства. Він навів ворожі ракети на кафе Ria Lounge не за гроші.

Слідчі скерували обвинувальний акт до суду стосовно людини, яку підозрюють у наведенні ракетного удару.

Правоохоронці зібрали всі необхідні експертизи та доказову базу. Чоловіка підозрюють за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Києві проведуть негайну перевірку усіх укриттів. Про це повідомили у КМВА.

"Аварія в шкільному укритті Соломʼянського району не має повторитися. Безпека киян, а особливо дітей - одне з пріоритетних завдань для влади столиці" - йдеться у повідомленні.

У п'ятницю, 22 грудня у Києві в цілому і в кожному районі окремо створили комісії з залученням необхідних фахівців для перевірки укриттів на предмет безпеки.

Як писали "Ми-Україна" раніше, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов пояснив принципову різницю між рекрутингом та мобілізацією. За його словами, це два зовсім різні процеси.

Про це він розповів в ефірі "Українського радіо". Данілов зазначив, що ці два процеси не варто порівнювати, адже вони принципово різні. Як зазначається, рекрутинг - це коли людина самостійно знаходить вакансію і бачить, що війську необхідна людина конкретної професії, після чого через рекрутингову компанію вступає до лав Збройних сил України. 

 

Головне