Ракетний удар по кафе у Грозі: родинам загиблих та постраждалих виплатили майже 2 млн грн

Ракетний удар по кафе у Грозі: родинам загиблих та постраждалих виплатили майже 2 млн грн

Внаслідок російського ракетного удару по кафе у селищі Гроза Харківської області родинам загиблих та постраждалих виплатили майже 2 млн гривень.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у своєму Telegram-каналі. За його словами, допомогу отримали усі 38 родин, чиї члени сім'ї загинули через ворожу атаку, яка сталась на Куп'янщині 4 жовтня. Загальна сума цієї допомоги склала понад 566 тис. гривень.

При цьому усі постраждалі від теракту родини отримали в загальному близько 1,4 млн гривень з обласного бюджету.

Крім того, до допомоги постраждалим сім'я залучені благодійні організації. Фонд "Актед", який підтримала ООН, передав фінансову допомогу усім постраждалим сім'ям. Загальна сума допомоги склала 1,6 млн гривень. А UNICEF сплатив компенсації трьом постраждалим сім’ям, які мають дітей. Ще сім сімей з дітьми змогли отримати допомогу від "Актеду". Водночас організація "Український Благодійний Альянс" передала допомогу 14 дітям, які втратили своїх батьків через російський удар балістичною ракетою по кафе 4 жовтня.

Синєгубов розповів, що в лікарнях досі перебувають двоє поранених у стабільному стані. Трьох осіб, які дістали поранення під час теракту, вже виписали. Одна жінка готується до продовження лікування за кордоном, у Данії.

Також в ОВА наголосили, що діти, які залишилися без батьків, наразі перебувають з сім'ями родичів та близьких. Щодо більшості неповнолітніх оформили опікунство.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в ООН підтвердили відповідальність росії за удар по селу Гроза Куп'янського району Харківської області, який призвів до загибелі 59 людей у кафе.

Головне