Литовцям вистачило години для збору €1 млн на радари ППО для ЗСУ

Литовцям вистачило години для збору €1 млн на радари ППО для ЗСУ

Народу Литви вдалось всього за годину зібрати понад один мільйон євро пожертв, які підуть на радари ППО для ЗСУ. Подвоїти переказану литовцями суму пообіцяла місцева компанія Tesonet, яка працює в галузі ІТ.

Про це розповів литовський журналіст, громадський активіст та координатор кампанії Андрюс Тапінас.

Він розповів, що в ході благодійного збору на радари для спостереження за повітряним простором компанія вирішила влаштувати так звану “щасливу годину”. 

“Литовська ІТ-компанія Tesonet пообіцяла подвоїти внески людей, які візьмуть участь у благодійній кампанії протягом однієї години — з 8 до 9 ранку. За цей час люди надіслали 1 006 000 євро, які будуть подвоєні до 2 012 000 євро”, - зазначив він. 

Такий результат журналіст назвав “абсолютним світовим рекордом” зі збирання коштів. 

Нагадаємо, збір коштів на радари ППО для ЗСУ ізраїльського виробництва стартував 30 січня. Його координатор Тапінас оголосив, що на ці цілі потрібні 5 млн євро. За цю суму, зазначив журналіст , можна буде придбати п’ять радарів. 

Закликав литовців не бути байдужими та долучитись до допомоги Україні також і міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас. За перші шість годин після відкриття збору вдалося зібрати 500 тисяч євро.

Раніше литовські громадяни зібрали необхідні необхідні 750 тис. доларів на закупівлю трьох морських безпілотних дронів для ВМСУ - "PEACE Дец", "PEACE Да" і "PEACE Дюк".

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна підписала Меморандум із Францією щодо постачання радарів GM-200 для української ППО. Ці радари дозволять Україні помічати всі ворожі об’єкти: безпілотники та ракети, зокрема, балістичні.  За попередніми даними, йдеться про передачу Україні двох таких радарів.

Головне