Рада провалила звільнення голови Мінреінтеграції Верещук

Рада провалила звільнення голови Мінреінтеграції Верещук

Верховна Рада України не змогла ухвалити рішення про звільнення Ірини Верещук з посади віцепрем'єр-міністерки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Голосів для цього рішення не вистачило.

За відставку Верещук проголосували 214 народних депутатів, тоді як для звільнення було потрібно мінімум 226 голосів.

Раніше міністерка оголосила про своє рішення піти з посади. Верещук назвала цей крок "перезавантаженням" і висловила подяку ключовим фігурам державного управління. 

Довідка.

Верховна Рада призначила Ірину Верещук міністеркою у листопаді 2021 року, замінивши на цій посаді Олексія Резнікова.

У 2019 році вона стала народною депутаткою IX скликання, обраною від партії "Слуга народу", та приєдналася до Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Також у 2019 році Верещук три місяці обіймала посаду представниці Кабінету міністрів у Верховній Раді.

Зміни в уряді

 

4 вересня Верховна Рада підтримала відставку Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, проте не змогла звільнити Коваля з посади голови Фонду держмайна.

Також ВРУ підтримала звільнення Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України та Ольги Стефанішиної з посади віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Рада не змогла зняти Безуглу з посади заступниці голови комітету з нацбезпеки.

Головне