Рада підтримала відставку міністра культури Олександра Ткаченка

Рада підтримала відставку міністра культури Олександра Ткаченка

Верховна Рада відправила у відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. 

Про це повідомили ряд нардепів у соцмережах.

"За" - 321 голос. За словами нардепа Ярослава Железняка, питання призначення нового Міністра сьогодні не стоїть у порядку денному.

Вчора, 26 липня, профільний комітет відмовився рекомендувати звільнення Ткаченка з посади міністра та порадив депутата визначитися щодо цього шляхом голосування.

Довідка.

Олександр Ткаченко народився 22 січня 1966-го року в Києві.

Вищу освіту Олександр Ткаченко отримував в КНУ ім. Тараса Шевченка, де навчався на факультеті журналістики і випустився в 1990-му році.

З 1994-го по 1999-й рік Олександр Ткаченко був керівником студії "Нова мова"

У 1996-му році розпочав співпрацю з ТРК "Студія 1+1". Уже через рік після початку спільної роботи, в ефірі "1+1" вийшов дебютний випуск новинного проекту "Телевізійна Служба Новин" ("ТСН"), а сам Олександр Ткаченко зайняв пост заступника генпродюсера "Студії 1+1".

У 2004-му році саме Олександр Ткаченко вів дебати між кандидатами в президенти України Віктором Януковичем і Віктором Ющенком.

Згодом став головою правління, а також одним з акціонерів Одеської кіностудії.

Починаючи з серпня 2008-го року Олександр Ткаченко є генеральним директором групи "1+1 медіа".

Олександр Ткаченко брав участь у позачергових виборах до Верховної Ради України, які відбулися в липні 2019-го року. В народні депутати України Ткаченко балотувався від партії "Слуга народу", в передвиборчому списку якої він займав дев'яту позицію.

Потім Рада на засіданні 4 червня 2020 року затвердила Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, спецпризначенці СБУ FPV-дроном ефектно знищили російський “Сонцепьок”.

Головне