Рада не змогла звільнити Коваля з посади голови Фонду держмайна

Рада не змогла звільнити Коваля з посади голови Фонду держмайна

Верховна Рада України 4 вересня не змогла ухвалити відставку голови Фонду державного майна України Віталія Коваля. За рішення проголосували 225 народних депутатів, що на один голос менше, ніж потрібно для прийняття рішення.

Про це повідомили нардепи Олексій Гончаренко та Ярослав Железняк.

“Перший не пішов. Рада провалила звільнення Віталія Коваля з посади Голови Фонду державного майна України. Зробити звіт йому не дали”, - написав Железняк. 

Железняк також припустив, що Коваль може перейти на роботу до Міністерства аграрної політики. Однак, інформація про можливий перехід Віталія Коваля до Мінагрополітики поки не підтверджена джерелами в уряді.

Довідка.

Віталій Коваль очолив Фонд державного майна у листопаді 2023 року, до того протягом чотирьох років він був головою Рівненської обласної державної адміністрації. Коваль на посаді голови ФДМУ став наступником Рустема Умєрова, який був призначений міністром оборони у вересні 2023 року.

До роботи в ФДМУ Коваль займався бізнесом, зокрема, в аграрному секторі та на будівництві доріг. Він є співзасновником кількох підприємств у транспортній, аграрній та будівельній галузях. Коваль має ступінь МВА, який отримав у Львівській бізнес-школі УКУ.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Верховна Рада України провалила постанову про зняття Марʼяни Безуглої з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки.

Головне