Рада директорів МВФ погодила транш на $2,2 мільярда для України

Рада директорів МВФ погодила транш на $2,2 мільярда для України

Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила четвертий перегляд механізму розширеного фінансування (EFF) для України. Про це повідомили в МВФ.

Україна отримає черговий транш у розмірі майже $2,2 мільярда (1,66 мільярда SDR Д), спрямованих на підтримку її бюджету.

Це буде пʼятий транш за програмою, що є рекордом для України щонайменше з початку нульових. Попередній був за програмою 2015 року — чотири транші.

Україна виконала всі кількісні критерії за програмою на кінець першого кварталу та всі структурні маяки на кінець квітня 2024 року.

"Незважаючи на складні умови, показники України в рамках програми EFF залишаються високими. Всі критерії ефективності на кінець березня були досягнуті, а всі структурні маяки  на кінець червня були виконані вчасно або з невеликим запізненням.

Із траншем у 2,2 млрд доларів загальний обсяг виплат в рамках програми сягне близько 7,6 млрд доларів.

Нагадаємо, російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення України. У ніч проти 29 червня загарбники атакували українські міста ударними дронами, випустивши 10 "шахедів". Про це повідомили у Повітряних силах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, упродовж минулої доби, 28 червня, Сили оборони ліквідували 1070 російських військових, сім танків і десятки одиниць іншої ворожої техніки. Про це в повідомили в ранковому зведенні Генштаб ЗСУ.

Головне