Путін зробив чергову низку маніпулятивних заяв: коментар від МЗС

Путін зробив чергову низку маніпулятивних заяв: коментар від МЗС

Глава Кремля Володимир Путін 14 червня, виступив з черговими маніпулятивними заявами, які мають на меті ввести в оману міжнародну спільноту, підірвати дипломатичні зусилля для досягнення справедливого миру та розколоти єдність світової більшості навколо цілей і принципів Статуту ООН. 

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України 

“Абсурдною є спроба Путіна, який спланував, підготував та втілив разом зі своїми спільниками найбільшу збройну агресію в Європі з часів Другої світової війни, виставити себе в ролі миротворця та висувати варіанти завершення розпочатої ним війни, які підривають основи міжнародного правопорядку”, - прокоментували в МЗС.

Ці заяви, що пролунали напередодні інавгураційного Глобального саміту миру у Швейцарії, мають єдину мету - завадити участі лідерів та країн у цьому саміті. Час їхньої появи свідчить про страх росії перед справжнім миром. Всі миролюбні країни, які поважають Статут ООН та прагнуть миру в Україні, розуміють реальні мотиви російських заяв і не допустять себе ввести в оману.

“Україна ніколи не прагнула цієї війни та як ніхто інший у світі хоче її завершення. Але для того, щоб змусити росію відмовитися від агресії, зусиль однієї країни недостатньо. Потрібна потужна та дієва міжнародна коаліція держав, які поділяють принципи справедливого миру на основі Формули миру та Статуту ООН, якому вона цілковито відповідає” , - йдеться у повідомленні. 

Участь якомога більшої кількості країн та міжнародних організацій у Глобальному саміті миру є критично важливою для змушення росії до добросовісних переговорів щодо завершення війни.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російський диктатор Володимир Путін напередодні Саміту миру відзначився цинічною заявою про буцімто готовність вести мирні перемовини з Україною, але виключно за умови виконання Києвом переліку умов.

Головне