Путін хоче, щоб світ забув про Україну, але не отримає такої "послуги" - Штайнмаєр

Путін хоче, щоб світ забув про Україну, але не отримає такої

Путін розраховує, що світ забуде про війну в Україні та звикне до неї, але Німеччина цього не допустить. Про це заявив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. 

Глава Німеччини наголосив, що Україна зараз особливо потребує підтримки, коли почався конфлікт на Близькому Сході, а війна перестала отримувати належну увагу.

"Розрахунок путіна полягає в тому, що світ має забути про Україну. Німеччина не повинна і не надаватиме російському президенту таку послугу", - наголосив Штайнмаєр.

За словами Штайнмаєра, загроза з боку російського режиму нависла не лише над Україною, а й над сусідніми країнами.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про посилення співпраці України з країнами Африки. Як зазначив голова уряду, Україна запропонувала африканським партнерам "працювати над пошуком якомога більшого числа точок дотику".

"Обговорили те, як країни Африки можуть допомогти у реалізації Формули миру Президента України. Один з пунктів формули - продовольча безпека. Від експорту нашого продовольства залежить життя близько 400 млн людей, зокрема й на Африканському континенті. У цьому контексті торкнулися роботи альтернативного зернового коридору. Попри блокаду росією портів Чорного моря, Україна зберігає статус одного з гарантів глобальної продовольчої безпеки", - зазначив Шмигаль.

Як писали "Ми-Україна" раніше, держави Африканського континенту очікують не лише на повернення українських виробників озброєння та військової техніки на ринок продажу зброї, а і зацікавлені у розташуванні їх виробництв на своїй території.

Головне