Путін і Кім Чен Ин скріпили "союз" обіцянкою захисту - сторони домовились про взаємні гарантії безпеки

Путін і Кім Чен Ин скріпили

Російський диктатор Володимир Путін оголосив про підписання угоди про всеосяжне стратегічне партнерство з лідером КНДР Кім Чен Ином. Одним з пунктів документа передбачені взаємні зобов'язання надавати допомогу один одному в разі нападу на одну зі сторін, пише Reuters.

На рідкісній прес-конференції після зустрічі з Путіним у Пхеньяні Кім Чен Ин назвав нові зв'язки між країнами "союзом" і підкреслив, що підписана угода передбачає співпрацю в політичній, економічній та оборонній сферах. Він схарактеризував пакт як "суто миролюбний і оборонний" за своєю природою.

Путін, який здійснив свій перший за 24 роки візит до Північної Кореї, зазначив, що угода про всеосяжне партнерство включає взаємодопомогу в разі агресії проти однієї зі сторін. 

Кім Чен Ин висловив "беззастережну підтримку" всій політиці Москви, включаючи з війною, яку рф веде проти України. Його російський колега заявив, що його країна бореться з гегемоністською імперіалістичною політикою США та їхніх союзників.

Видання пише, що цей візит, який, потенційно може змінити десятиліття російсько-північнокорейських відносин в умовах міжнародної ізоляції обох країн, викликав занепокоєння Сеула і Вашингтона через зростаючі військові зв'язки між Москвою та Пхеньяном. Тим часом реакція Китаю, головного політичного та економічного благодійника Північної Кореї та дедалі важливішого союзника росії, була стриманою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, заступник голови комітету Верховної Ради із питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв переконаний, що Путін під час візиту до КНДР домовлятиметься про постачання зброї в рф.

Головне