Путін буде мститись: голова ГШ Британії готується до війни з рф за три роки

Путін буде мститись: голова ГШ Британії готується до війни з рф за три роки

Новопризначений начальник Генерального штабу британської армії генерал Ролі Вокер заявив про необхідність підготовки до потенційного конфлікту з "віссю потрясінь" - росією, Китаєм, Іраном та Північною Кореєю - вже до 2027 року.

Як пише Sky News, за словами генерала, Москва після війни в Україні становитиме особливу загрозу. Вокер прогнозує, що незалежно від результату конфлікту, Путін стане "дуже, дуже небезпечним" і прагнутиме помсти країнам, які підтримували Україну.

"Справа в тому, що коли ви думаєте, що вони (росіяни - ред.) впали, вони з ревом повернуться, щоб помститися", - зазначив генерал.

Крім того, Вокер застеріг про потенційне вторгнення Китаю на Тайвань, ядерні амбіції Ірану та непередбачуваність Північної Кореї.

Особливе занепокоєння, за його словами, викликає зростаюча співпраця між цими країнами. Обмін зброєю та технологіями може призвести до "взаємної сингулярності" у 2027-2028 роках, що значно ускладнить реагування на кризи в окремих регіонах.

Плани модернізації британської армії передбачають подвоєння бойової ефективності до 2027 року та здатність протистояти силам, що втричі перевищують за чисельністю, до 2030 року. Ключовим елементом стратегії є фокус на інноваціях та адаптації нових технологій, включаючи автономну зброю та штучний інтелект.

Примітно, що ці амбітні цілі планується досягти без збільшення чисельності військ чи бюджету. Генерал Вокер наголосив на необхідності інновацій та адаптації, використовуючи досвід українських військових у протистоянні з рф.

"У нас є достатньо часу підготуватися, діяти і забезпечити відновлення надійних сухопутних сил для підтримки стратегії стримування", - підкреслив генерал, закликаючи до термінових дій для зміцнення обороноздатності Британії перед лицем зростаючих глобальних загроз.

Головне