Противники свідомо оббріхують ПЦУ та нав'язують зв'язки з політсилами, - Епіфаній

Противники свідомо оббріхують ПЦУ та нав'язують зв'язки з політсилами, - Епіфаній

Противники Православної церкви Україні навмисно очорняють її, прив’язуючи до певних політичних сил та окремих лідерів. Проте жоден політик не має в ПЦУ будь-яких контролюючих ролей.

Про це заявив митрополит Київський і всієї України, Предстоятель ПЦУ Епіфаній у зверненні.

"Наші супротивники наполегливо намагаються дискредитувати Православну Церкву України, нав’язуючи їй імідж "церкви Петра Порошенка". Ми неодноразово спростовували такі брехливі плітки. Ані Петро Порошенко, ані будь-який інший політик, незалежно від того, представляє він владу чи опозицію, не відіграє у житті Православної Церкви України якоїсь виняткової ролі", - наголосив він.

Ця брехня потрібна представникам "русского міра"для підриву довіри і співпраці між ПЦУ і державою.

Митрополит Епіфаній наголосив, що те, у чому намагаються обвинуватити ПЦУ, широко застосовувалось як раз Московським патріархатом.

"Роками структура Московського Патріархату в Україні розбудовувалася саме за такою хибною моделлю тіньового контролю. Деркач, Новінський, Медведчук та інші подібні діячі вважали себе ніби учасниками "акціонерного товариства", що вирішують за спиною "найнятих менеджерів" у рясах всі ключові питання. Така модель значною мірою спричинилася до нинішньої публічної катастрофи Московського Патріархату в Україні", - наголосив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за фактом незаконного руйнування одного з об’єктів Києво-Печерської лаври розпочато кримінальне провадження. Його було відкрито після звернення Міністерства культури через виявлені пошкодження і руйнування одного із корпусів святині.

Головне