"Противнику треба хоч якийсь успіх": військовий аналітик про активізацію росіян біля Авдіївки

Місто Авдіївка сьогодні перебуває під практично цілодобовими обстрілами. Окупаційне військо, зважаючи на свою неможливість захопити Бахмут, досить передбачувано активізувалось на цьому напрямку.

Таку думку в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна" висловив військовий аналітик Олександр Шульман.

"Обламавши зуби на Бахмутському напрямку, вони зараз намагаються вирівняти лінію фронту у районі Авдіївки, намагаються її обійти. Стандартна тактика у межах оголошеного ними виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Оскільки нічого розумнішого за обстріли мирних міст і знищення інфраструктури вони придумати не можуть, тому і йдуть обстріли Авдіївки", - зазначив він.

Станом на 23 березня, за даними керівника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша, в місті залишалося близько 2000 людей. Серед них щонайменше шестеро дітей. Авдіївка сьогодні живе без світла, води та тепла.

Керівник об’єднаного прес-центру сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський розповів, що Авдіївка скоро може перетворитись на другий Бахмут. Російське окупаційне військо докладає максимальних зусиль для оточення міста. При цьому він додав, що окупанти атакують Авдіївку однотипно, тобто всі ці атаки можна передбачити – це завжди відбувається з однієї і тієї ж “посадки”.

Як писав “Ми-Україна” раніше, ситуація у Сєвєродонецьку на Луганщині критична. У місті не працює каналізація, спостерігаються перебої зі світлом та водопостачанням, є дефіцит продуктів та ліків, немає роботи. Стан справ в окупованому місті погіршується щодня. В таких умовах доводиться жити близько 10 тисячам мирних жителів.

Головне