Проти очільника НБУ готують дезінформаційні кампанії, публікуючи фейкові матеріали про нього

Проти очільника НБУ готують дезінформаційні кампанії, публікуючи фейкові матеріали про нього

Проти очільника Національного банку України Андрія Пишного готують дезінформаційні кампанії. У мережі вже поширюються фейкові матеріали про посадовця.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації в Telegram-каналі. Як зазначається, сайти-клоуни провідних видань та фейкових видань пишуть статті, у яких вихваляють керівника Нацбанку. Водночас пропагандисти, спираючись на ці видання, заявляють, що Пишний начебто замовляє платні публікації для покращення свого іміджу.

На своїй сторінці у Facebook глава НБУ повідомив, що не замовляв жодних публікацій про себе, а всі ці статті є інформаційною атакою. Він зазначив, що такий "позитив" використовуватимуть для дискредитації Нацбанку та його самого.

"По-перше, анонімні дифірамби нічого не варті, так само як і анонімна критика. Тому я ніколи не звертався і не буду звертатися до анонімних джерел для розповсюдження будь-якої інформації, і ніколи не буду приймати до уваги інформацію, яка надходить з анонімних джерел стосовно інших людей, незважаючи на те, чи вона буде позитивною, чи негативною", - розповів Андрій Пишний.

 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і президент України Володимир Зеленський ставляться до чуток про конфлікт між ними з іронією. Немає жодного розколу між військовим і військово-політичним керівництвом.

Головне