Протести польських перевізників на кордоні: час очікування у черзі сягає 210 годин

Протести польських перевізників на кордоні: час очікування у черзі сягає 210 годин

Водії на українсько-польському кордоні вимушені чекати до 210 годин, аби проїхати в Україну. Про це пише RMF FM із посиланням на дані місцевої поліції.

За даними правоохоронців, час очікування на пункті пропуску ''Корчова-Краковець' становить більш як 100 годин, "Гребенне-Рава-Руська" - 140, а у "Дорогуськ-Ягодин"- 210. Черга на останньому простягнулася на майже 30 км і нараховує 1,3 вантажівок.

Видання зазначає, що поляки не збираються згортати свою акцію, хоча і пішли на певні поступки. Так, нині у Корчові мітингарі пропускають близько авто на годину, тоді як ще два дні тому - лише одну.

В українській Держприкордонслужбі заявили, що рух ускладнений на всіх трьох напрямках. 

"Черга на території Польщі з вантажних транспортних засобів, які хочуть перетнути кордон в напрямку України тільки росте.  Станом на сьогоднішній ранок це 2500 автомобілів, яким рух ускладнюють польські перевізники", - розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник ДПСУ Андрій Демченко.

Він уточнив, що близько половини від вказаного числа вантажівок стоять на пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ". 

Нагадаємо, у понеділок, 13 листопада, Україна у понеділок, 13 липня, проведе зустріч на кордоні з представниками польської влади та перевізниками для розблокування пунктів пропуску. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, 11 листопада, Польща відзначала 105-у річницю незалежності. На честь цього у Варшаві відбулося 12 масштабних подій.

Головне