День незалежності Польщі: у Варшаві проходять 12 масштабних подій (фото, відео)

День незалежності Польщі: у Варшаві проходять 12 масштабних подій (фото, відео)

У суботу, 11 листопада, Польща відзначає 105-у річницю незалежності. На честь цього у столиці Варшаві заплановано 12 масштабних подій.

Як зазначається, заходи могли ускладнити рух транспорту на деяких вулицях. Зокрема, одними із найбільших подій стали Пробіг Незалежності та Марш Незалежності. Через це перекрили рух у центрі польської столиці.

Так, пробіг розпочався в 11:11 на кільцевій розв'язці "Радослава".

Також брали участь у святкуванні і водії мотоциклів - вони розпочали рух в 11:00 біля Храму Божого Провидіння у Вілянові до пам’ятника Пілсудському біля палацу Бельведер.

Пізніше, в обід, на площі Юзефа Пілсудського почались державні урочистості. Марш Незалежності почався ще пізніше - у 14:00 з центру міста.

Польські ЗМІ розповіли, що на вулиці Варшави вийшли понад 1 млн громадян.

День незалежності країни святкують саме цього дня після 1918 року, коли було проголошено незалежність країни від росії, Німецької імперії та Австро-Угорської імперії. Це сталося після майже 120-річної перерви у незалежності Польщі. Свято було офіційно встановлено 11 листопада лише в 1937 році.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час розмови зі своїм колегою Анджеєм Дудою привітав польський народ з Днем Незалежності

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна у понеділок, 13 липня, проведе зустріч на кордоні з представниками польської влади та перевізниками для розблокування пунктів пропуску. Відомо, що до переговорів запрошені Міністерство інфраструктури Польщі, представники воєводств, Директорату Єврокомісії з питань мобільності, посольства України в Польщі та перевізники. 

Головне