Україна спробує переконати зняти блокаду польських перевізників

Україна спробує переконати зняти блокаду польських перевізників

Україна у понеділок, 13 листопада, проведе зустріч на кордоні з представниками польської влади та перевізниками для розблокування пунктів пропуску. Про це повідомляє пресслужба Мінвідновлення.

Відомо, що до переговорів запрошені Міністерство інфраструктури Польщі, представники воєводств, Директорату Єврокомісії з питань мобільності, посольства України в Польщі та перевізники. Міністерство відновлення представлятиме заступник міністра Сергій Деркач.

Варто зауважити, що після переговорів Деркача з державним секретарем Міністерства інфраструктури Польщі Рафала Вебера українська сторона вже вирішила два питання, які порушили польські колеги.  

“Йдеться про функціонування смуг для порожнього транспорту безпосередньо в пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ" та оновлення функціоналу системи єЧерга - можливість замінювати водія для пустих вантажівок”, - йдеться в повідомленні.

Польським колегам вчергове запропонували запустити порожній транспорт через пункт пропуску "Угринів – Долгобичув", де є наявна відповідна смуга, щоб вантажівки не витрачали час на перетин кордону.

Нагадаємо, що польські перевізники зупинили рух вантажних автотранспортних засобів на двох прикордонних пунктах "Ягодин – Дорогуськ" та "Рава-Руська – Гребенне". Втім, продовжують пропускати гуманітарні вантажі та пасажирський транспорт.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на даний момент більше 20 000 транспортних засобів заблоковані на кордоні між Україною та Польщею.

Головне