Проректора одного з вишів Києва затримали на хабарі: що відомо

Проректора одного з вишів Києва затримали на хабарі: що відомо

Співробітники поліції затримали у Києві проректора одного з університетів на хабарі у 2000 доларів. Про це повідомляють столична поліція та прокуратура.

Відомо, що чоловік за 2000 доларів допомагав військовозобов'язаному абітурієнту вступити до університету і таким чином уникнути мобілізації.

До проректора за допомогою звернувся чоловік, який хотів вступити до аспірантури, щоб отримати підставу для отримання відстрочки від призову на військову службу.

"Проректор повідомив, що серед вступників наразі велика конкуренція, проте він зможе вирішити питання із членами екзаменаційної комісії, оцінивши свої "послуги" у 2000 тисяч доларів США. Зрештою 28-річний чоловік вступив на одне з двох бюджетних місць в аспірантурі університету на публічне управління та адміністрування. Зазначимо, що на ці місця претендувало 12 абітурієнтів". - йдеться в повідомленні.

Фігуранту повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди та зловживанні впливом. Вирішується питання щодо застосування запобіжного заходу.

Нагадаємо, що на Тернопільщині працівник ТЦК організував незаконний бізнес з продажу гуманітарних автомобілів. Замість того, щоб передати транспортні засоби військовим, він продавав їх за значні суми грошей.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Запоріжжі затримали місцевого мешканця, який працював на російську розвідку і облаштував власну квартиру під "спостережний пост" для збору інформації про позиції Збройних сил України.

Головне